Rapport från Stig Sjödin Sällskapets årsmöte 16 april 2016

Idag har Stig Sjödin Sällskapet haft sitt årsmöte. Årsmötet äger rum när vi kan få pristagaren till Sandviken. Lena Kallenberg hade lördagen den 16 aprilledig och då tog vi mötet. 

Programmet på Sandvikens bibliotek efter årsmötet var ett mycket intressant samtal mellan kulturchefen vid Mittmedia Gunilla Kindstrand och pristagaren Lena Kallenberg. Samtalet rörde Lena Kallenbergs författarskap, relationen till Stig Sjödin, läsarna av Lena Kallenbergs böcker och hennes Stockholmsskildringar. Lena Kallenberg läste avslutningsvis ur introduktionen till Farmors son. Lena Kallenberg signerade böcker avslutningsvis. 

Evenemanget ägde rum i bibliotekets ljushall. Där fanns också en liten utställning anordnad av bibliotekets personal med litteratur av Lena Kallenberg och Stig Sjödin. Ordförande Åsa Morberg tackade Lena Kallenberg och Gunilla Kindstrand med blommor. 

Årsmötet ägde rum i Bibliotekets sammanträdesrum. Vår hedersledamot Majt Sjödin, Stigs fru hade dagen till ära kommit till Sandviken vilket vi alla uppskattade. Ordförande för mötet var Renate Almén och sekreterare var Ingrid Hedin Amrén.  

Verksamhetsplanen för 2017 kommer att handla om 100 års minnet av Stig Sjödins födelse. Det som planerats är aktiviteter på biblioteket, en utställning av Stig Sjödins Sandviken, en middag med ett kulturevenemang och årsskriften ska om möjligt ersättas med en 100 års minnesbok. 
Stadgarna för Stig Sjödin Sällskapet är inte ändrade sedan 2003 och den nya styrelsen behöver göra en översyn av stadgarna. 

Medlemsavgiften ändrades inte och är fortsatt låg. 125:- för enskilda, 175:-för makar och 500:- för organisationer och föreningar. Ungdomsavgiften på 25:- skall vara kvar på ett år. 

Stig Sjödin Sällskapet ska göra ett nytt försök att vara med på bokmässan i Göteborg. 2015 klarade inte sällskapet de kostnader som Bok & Bibliotek medför. Sällskapet ska istället försöka dela monter med DELS, De Litterära Sällskapens samarbetsförening. Året blir ett Stig Sjödin år helt igenom.  
Nya funktionärer i styrelsen för Stig Sjödins sällskap blev Birgitta Strand, som har deltagit i studiecirkeln om Stig Sjödin. Vår nya revisor, Britt-Marie Stål har arbetat som ekonom på Sandvikens kommun och Tommy Hjort är vår nya kassör. 

Mötet avslutades med kaffe och smörgås och godbit. Nästa år blir ett historiskt år.
Åsa Morberg, ordförande i Stig Sjödin Sällskapet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s