Verksamhetsåret 2016-2017

Styrelsen för Stig Sjödin Sällskapet har haft sitt konstituerande möte. Ingrid Amrén-Hedin är sällskapets sekreterare och Tommy Hjort är sällskapets kassör. I maj kommer det en poesipromenad med författaren Bernt Olov Andersson. Poesipromenaden avslutar styrelsens studiecirkel. Vi planerar för en ny poesipromenad till hösten. De är populäraoch vi skulle gärna arrangera flera.

Priskommittén arbetar nu med nästa års pristagare och läser litteratur, för att vaska fram nästa års Stig Sjödin Pristagare.

100 års minnesförberedelserna har startat i god tid. Stig Sjödin föddes i oktober 1917 och vi kommer att fira minnet av vår store arbetarförfattare den 7 oktober med en middag på Restaurant Bolaget och ett minnesprogram med hög kulturell klass. 

Vill Du som läser detta kan stödja firandet av Stig Sjödins minne genom att betala in en summa till Stig Sjödin Sällskapet, Märk Ditt bidrag med Stig Sjödins minne och skriv Ditt namn. 

Vi planerar för många aktiviteter i samband med firandet av 100 års minnet av Stig Sjödins födelse.

Vi har haft möte med Kultur och fritid och biblioteket. Idéerna är många. Vi studerar foton från

Stig Sjödins uppväxt i Sandviken och undersöker om vi kan göra en liten utställning över hans liv.

Vi har fått vetskap om en dokumentärfilm som filmaren Lars Westman gjort och som finns på SVT:s arkiv. Den kantat som skapades till Sandviks 100 års minne ska vi också försöka att återanvända.

Sällskapets styrelse har haft en studiecirkel om Stig Sjödins författarskap och hans Sandviken, där han startade sitt skrivande. Studiecirkeln planerar vi att göra ett studiematerial till så att den kan gå många gånger. Sandviken har en stor arbetarförfattare i Stig Sjödin och sällskapet vill hålla hans minne levande.

Poesitavlan vid Dalbrittas damm med dikten Kärleksbrevet finns nu rengjord. Det har styrelseledamoten Olle Johansson förtjänstfullt ordnat med. Måtte nu poesitavlorna få vara i fred utan att kladdas ned av graffiti. 

Åsa Morberg Ordförande

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s